Evenementen op de Energiekade

Energiekade

Uniek podium op het water

Deze prachtige locatie aan Wantij is van 16 juli tot en met 1 augustus het podium voor diverse evenementen. Voor groot en klein en voor muziek- en theaterliefhebbers. Deze unieke plek, op de trappen aan het water naast Kinepolis, biedt uitzicht op het podium op het water.

Voor de Energiekade op het Wantij is een “watertheater” gecreëerd. Een podium met doorzichtig kap is opgebouwd op het schip ‘het Zwarte Zwaantje’. Vanaf je zitplaats op de trappen of de tribunes kijk je niet alleen naar je favoriete artiest, maar heb je ook een mooi uitzicht op de rivier én de Stadswerven. De perfecte plek, zeker met een prachtige ondergaande avondzon!

Tijden:

  • Maandag t/m donderdag: 13.00 – 21.30 uur. Muziek tot 21.00 uur.
  • Vrijdag en zaterdag: 13.00 – 23.30 uur. Muziek tot 23.00 uur.
  • Zondag: 13.00 – 21.30 uur. Muziek tot 21.00 uur.

Geplande evenementen op de Energiekade

Veel gestelde vragen

Om de veiligheid van de bezoekers en vrijwilligers te garanderen, ziet het festivalseizoen er dit jaar anders uit. Een festival met tribunes, tickets en vaste zitplaatsen is niet te vergelijken met een binnenstadfestival waar je overal vrij kan rondwandelen. Op het evenemententerrein werken we volgens de RIVM-richtlijnen voor evenementen. We scheiden de publieksstromen van elkaar en…
Huisregels Dordtse Feesten Energiekade Het Dordtse feesten Energiekade evenemententerrein is alleen toegankelijk met geldig entreebewijs. Bezoekers dienen zich ten alle tijden te houden aan de geldende Corona maatregelen volgens het RIVM en aanvullende Corona maatregelen voor het festivalterrein. Het betreden van het evenemententerrein en het bijwonen van het evenement geschiedt op eigen risico van de…
We adviseren je om lopend, fietsend of met het OV te komen. Er is een fietsenstalling in de parkeergarage Energiehuis. Deze is gratis en bewaakt, dagelijks geopend van 0.700 – 01.30. Na 01.30 kun je je bij de rolpoort melden, waar een intercom is geplaatst. Kom je met de bus? Neem dan de StadsBuzz 10…
Uiterlijk een half uur na de show dient iedereen het terrein verlaten te hebben. De bar sluit einde show.
Nee, het is niet toegestaan met eigen boot te komen. Helaas kunnen we dit niet covid-proof organiseren. Er geldt zodoende een vaar- en afmeer verbod bij de Kinepolis en de kades rondom het evenemententerrein.
Je plek wordt aangewezen door een van onze medewerkers na binnenkomst. Het is dus helaas niet mogelijk je eigen plekje te zoeken zolang er wettelijk verplichte placering is.
Betaald parkeren is mogelijk in parkeergarage Energiehuis. Maar wij adviseren met de fiets of met de buzz te komen. Er zijn voldoende fietsenstallingen.
Het grootste gedeelte is beton/steen en goed begaanbaar.
De tribunes en loges zijn allen zonder overkapping. We raden bij (voorspelde) regen wel aan om een regenjas en paraplu mee te nemen.

Contact

Voor algemene vragen over deze locatie kunt u het formulier invullen. Voor vragen over evenementen dient u contact op te nemen met de organisatie van het evenement zelf.

© Dordrecht Marketing 2024