Einaudi aan het Wantij

Let op dit is een 1,5 meter evenement. Meer informatie >

Op donderdag 22 juli speelt de internationaal vermaarde meesterpianist Jeroen van Veen een avondvullend programma ‘Einaudi aan het Wantij’. De muziek van deze Italiaanse componist Ludovico Einaudi werd onder meer bekend door de soundtracks in de film ‘Intouchables’.

Inmiddels heeft de muziek van Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hitlijsten. Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied. Pianist Jeroen van Veen speelt in dit theaterconcert werken voor één piano.

Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame rustgevende klanken om bij weg te dromen. Van Veen nam inmiddels, samen met zijn levenspartner Sandra, alle 91 pianowerken van Einaudi op voor Brilliant Classics.

In april 2016 ontving Jeroen van. Veen de NPO Radio 4 Prijs van het radioprogramma De Klassieken. De jury oordeelde: ‘Met zijn muziek en opvallende ligconcerten bereikt en boeit hij keer op keer een uitzonderlijk breed publiek. Met zijn unieke repertoirekeuze, concerten op bijzondere locaties en zijn herkenbare invloeden van jazz, blues, techno en trance in zijn muziek weet hij ook veel jongeren te bereiken. In Dordrecht is van Veen geen onbekende. Onder meer Canto Ostinato en Tubular Bells voerde hij uit in de Grote Kerk in 2013 / 2014.

Het concert in het ‘Watertheater’ van de Dordtse Feesten aan de Energiekade, is geen ligconcert. Daarentegen zal de bijzondere locatie van het Watertheater de beleving van de muziek versterken en het tot een unieke gebeurtenis maken.

Einaudi aan het Wantij wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Dordrecht.

Het terrein opent om 18:30 en het concert duurt van 19:30-21:00 uur.

Tickets: € 25,00

Boek direct je tickets

 

 

© Dordrecht Marketing 2024