Back to the Rivers presents

Go Dutch

Let op! Dit is vanwege de aangescherpte maatregelen een 1,5 meter evenement. Meer informatie >

Tijdens Back 2 the Rivers zijn er iedere dag twee hoofdacts maar vooraf en tussen de concerten hoef je je zeker niet te vervelen. Deze avond is het Hollandse Avond met Stef Ekkel, René Schuurmans en Jacques Herb.

Zodra je het festivalterrein nadert wordt je meegenomen in een toffe inloopshow. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Brasso, Samshine, DJ Jopieee, Darja de Caluwé en het Samshine Steltentheater.

Tussen de optredens is er een grote doorlopende show van het Bencha Theater uit Amsterdam met een spectaculaire Lucht theater act. En natuurlijk mag Maarten Teekens niet ontbreken met zijn lied: Back to the Rivers.

Het programma:

  • 20.15-21.00 Inloop DJ Jopieee & Brassociety
  • 21.00-23:00 Main acts Stef Erkel, Stringfever, Jaques Herb, Rene
    Schuurmans
    Side acts Samshine, Darja de Caluwe, Bencha Theater,
    Maarten Teekens
Bestel je tickets

Stef Ekkel

Hij scoorde in zijn inmiddels ruim 22-jarige carrière vele hits, werd onderscheiden met vele prijzen, genomineerd voor een Edison en ontving gouden platen voor ‘De Woonboot’ en ‘Liever Te Dik In De Kist’.

Van grachtengordel tot bierpaleis, iedereen zingt ze mee!  De liveoptredens van Stef zijn door zijn unieke liedjes en stemgeluid een echte belevenis.

René Schuurmans

De hit ‘Laat de zon in je hart’ van René Schuurmans werd hét zomernummer van 2007. Met dit nummer vergaarde hij landelijke bekendheid.

Zeker toen een heel reeks andere aanstekelijke nummers volgde: ‘Als ik haar zie’, ‘Diep in mijn hart’, ‘Hela Ho’, ‘Handen in de lucht’, ‘Kom bij me terug’ en ‘Is het leven niet mooi’.

Dat René voor een feestje kan zorgen is inmiddels algemeen bekend. Die handjes op de Wantijkade gaan gegarandeerd in de lucht.

Jacques Herb

Jacques Herb ging vanaf zijn 15e varen op tankers en heeft zo heel veel van de wereld gezien.

Aan boord en in alle grote havensteden liet hij zijn prachtige stem al horen, zichzelf begeleidend op de gitaar.

De grote doorbraak kwam in 1970 tijdens dé grote talentenjacht in Het Kurhaus in Scheveningen. Hij won met het zelf geschreven nummer‘De Toreador’.

Het jaar erop vestigde hij definitief zijn naam met de enorme hit ‘Manuela’.

Vijftig jaar later bouwt hij nog steeds feestjes met zijn mix van bekende meezingers, schlagers en rock & roll en dat zal op de Hollandse Avond van Back to the Rivers zeker ook het geval zijn.

Coronaproof-festival

Om de veiligheid van de bezoekers en vrijwilligers te garanderen, ziet het festival er dit jaar anders uit en heeft het ook een andere naam. Ondanks deze aangepaste opzet doet ons team er alles aan een zo sfeervol mogelijk evenement te realiseren. Zo hebben we als uniek ‘decorstuk’ de oude veerpont Het Zwarte Zwaantje in de prachtige omgeving van het Wantij, Leefwerf de Biesbosch en Villa Augustus.

Op dit moment weten we nog niet wat de overheidsmaatregelen rond corona zullen zijn tijdens Back to the Rivers. Momenteel is er een verplichte triage, 24 uur voor aanvang van het evenement. Het kan zijn dat deze maatregel in juli niet meer geldt of dat er een sneltest verplicht gesteld wordt. Zodoende wordt je kaartje pas 24 uur voor het evenement vrijgegeven, na het voldoen van de op dat moment verplichte toegangsmaatregelen.

We houden je graag op de hoogte via de socials en de app TMSQR (scan de QR-code). Natuurlijk zal ook Dordt Centraal je de komende tijd op de hoogte houden van Back to the Rivers-nieuws!

 

© Dordrecht Marketing 2024