Back to the Rivers presents

Eefje de Visser

Let op! Dit is vanwege de aangescherpte maatregelen een 1,5 meter evenement. Meer informatie >

Tijdens Back 2 the Rivers zijn er iedere dag twee hoofdacts maar vooraf en tussen de concerten hoef je je zeker niet te vervelen. Deze dag zijn er twee hoofdacts Eefje de Visser & Her Majesty.

Zodra je het festivalterrein nadert wordt je meegenomen in een toffe inloopshow. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Brasso, Samshine, DJ Jopieee, Jaques Herb, Darja de Caluwé en het Samshine Steltentheater.

Tussen de optredens is er een grote doorlopende show van het Bencha Theater uit Amsterdam met een spectaculaire Lucht theater act. En natuurlijk mag Maarten Teekens niet ontbreken met zijn lied: Back to the Rivers.

Het programma:

  • 17.15-18.00 Inloop DJ Denman & Brassociety
  • 18.00-20.00 Main acts Her Majesty, Stringfever, Eefje de Visser
    Side acts Samshine, Darja de Caluwe, Bencha Theater,
    Maarten Teekens
Bestel je tickets

Her Majesty

Na meer dan tweehonderd uitverkochte voorstellingen rond de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young duiken de topmuzikanten van Her Majesty nu in de geschiedenis van de countryrock. Vanaf de jaren zestig begonnen rockmuzikanten country-elementen aan hun muziek toe te voegen.

Her Majesty speelt onder meer werk van de pioniers als Bob Dylan, The Byrds, Gram Parsons en Gene Clark én countryrockhelden van een decennium later, waaronder The Band, Crosby, Stills, Nash & Young en Poco.

Eefje de Visser

Donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem. Met drie succesvolle albums op zak, een reeks uitverkochte clubtours in de Benelux en verschillende Europese supportshows wordt Eefje Visser inmiddels ook buiten de taalgrenzen opgepikt.

Haar vierde album Bitterzoet is een filmische popplaat vol zwoele elektronica en dance-invloeden. “De plaat moest voelen als een trage trip, een romantisering van de werkelijkheid, pijnlijke ervaringen gemixt met warmte”, zegt ze er zelf over. “

De titel heeft ook een link met de smaak van drank, het maakt de wereld mooier, maar escapisme kan ook wrang en onecht zijn. Die schemerzone tussen fantasie en realiteit is terug te horen op de plaat.”

Haar najaarstour verplaatste de aanstaande moeder vorige week naar de lente, maar deze zomer gelukkig wel in Dordt.

Coronaproof-festival

Om de veiligheid van de bezoekers en vrijwilligers te garanderen, ziet het festival er dit jaar anders uit en heeft het ook een andere naam. Ondanks deze aangepaste opzet doet ons team er alles aan een zo sfeervol mogelijk evenement te realiseren. Zo hebben we als uniek ‘decorstuk’ de oude veerpont Het Zwarte Zwaantje in de prachtige omgeving van het Wantij, Leefwerf de Biesbosch en Villa Augustus. Op dit moment weten we nog niet wat de overheidsmaatregelen rond corona zullen zijn tijdens Back to the Rivers. Momenteel is er een verplichte triage, 24 uur voor aanvang van het evenement. Het kan zijn dat deze maatregel in juli niet meer geldt of dat er een sneltest verplicht gesteld wordt. Zodoende wordt je kaartje pas 24 uur voor het evenement vrijgegeven, na het voldoen van de op dat moment verplichte toegangsmaatregelen. We houden je graag op de hoogte via de socials en de app TMSQR (scan de QR-code). Natuurlijk zal ook Dordt Centraal je de komende tijd op de hoogte houden van Back to the Rivers-nieuws!

© Dordrecht Marketing 2024