Bead the Poetry invites De Nieuwe Lichting

Let op! Dit is vanwege de aangescherpte maatregelen een 1,5 meter evenement. Meer informatie >

Bam! We mogen weer!

DOOR heeft als streven kunst en cultuur toegankelijk te maken en mensen nieuwe dingen te laten ontdekken en ervaren. Zodoende hebben wij besloten dat iedereen welkom is en niet hoeft te betalen. Je moet alleen wel zelf nog even je kaartje reserveren. Dit kan tot aanvang van het evenement.

Het evenement waar je verrast zult gaan worden met nieuwe muziek, beats & rhymes, street art, dans en spoken word. Dit alles onder leiding van onze eigen stadsdichter en nachtburgemeester Juno Rissema.

Juno weet wel hoe je een feestje bouwt, want daar is inmiddels wel behoefte naar. Want na al die jaren als nachtburgemeester, kunnen wij hem dat zeker wel toevertrouwen. Ook als stadsdichter staat hij zijn mannetje. Leuke en grappige gedichten, venijnige en harde teksten, vrije interpretatie of vastgelegde gedichtregels. Alles wat hij schrijft leidt tot reacties en discussie en zo hoort het toch ook. Juno doet altijd zijn eigen ding, zo ook tijdens Bead the Poetry en voor deze keer neemt hij jullie mee op deze reis.

Bead the Poetry is dit jaar nog meer een evenement met een mix aan disciplines. Aan weerzijde van het podium zullen jullie streetart artiesten Naamlooozz en Saya Deya aan het werk zien. Beide beginnen zij met een leeg doek en aan het einde van het event presenteren zij een nieuw werk. Hun stijlen kenmerken zich door veel kleur en beweging. De kunstenaars komen uit de koker van streetart collectief Iconoclash.

En nog meer beweging komt terug in het dans programma, met stijlen uit de urban scene. L.D. Crew onder leiding van Annelot Lieng heeft een speciale choreografie gemaakt voor deze avond. En Joley Groeizaam zal onder zijn artiesten naam Pairodime de gelijknamige solo performance voor jullie opvoeren. Megan Jane Simons is ook zowel choreografe als danser en zal voor jullie eveneens een solo performance uitvoeren. Alle drie de acts zullen jullie versteld doen staan en een energieke start geven aan de Bead the Poetry show.

Met trots presenteren wij jullie deze avond de première van het Rotterdamse collectief: De Nieuwe Lichting! DE NIEUWE LICHTING IS ROTTERDAMS FINEST. DE NIEUWE LICHTING IS: KUZKO | HET GEZELSCHAP | LE MOTAT | SOCKS;SPORTSSOCKS | MAASK | SMUDGED | BEAU ZWART

De Nieuwe Lichting komt met Rotterdamse finest naar de Dordste Feesten.

Door corona gingen hun festivals vorig jaar natuurlijk niet door. Dus vertrokken ze eind 2020 met zeven van de tofste acts richting Orvelte (Drenthe) om daar in tien dagen ‘The Sound of Rotterdam’ te vangen. Verdeeld over zeven studio’s werd er tien dagen lang non-stop geproduceerd.

In die tien dagen is er insane veel, insane vet materiaal geschreven. Van mierzoete pop, tot kei-harde krautrock en van super-straat hiphop tot de meest gevoelige indie. Steeds in co-creatie. voortkomend uit samenwerkingen van leden uit twee of meer groepen dus.

Dat materiaal gaat de komende tijd, eerst in de vorm van singles met sicke clips en daarna als heel album gereleased worden onder de noemer De Nieuwe Lichting. Ondertussen wordt er door Charlotte Meijer ook nog ff een documentaire gemaakt van het gehele project en zal je ze op de vetste festivals voorbij zien komen. Te beginnen met de Dordtse Feesten op 28 juli, dus mis dat niet!

Deur open om 16:00 uur –  Start show om 17:00 uur

Bestel direct tickets
© Dordrecht Marketing 2024